lifelikeolsson

Övertrött!

Kategori: Allmänt

Hur trött kan man egentligen vara?! Kan man sova ihjäl sig?
Känns som att jag snart skulle kunna göra det. Igår somna jag framför tven kl 19.30 och vakna till lite då o då, sen vakna jag av att mobilen ringer ca 22.00. Somnar om och vaknar igen av att mobilen ringer 23.20.. Sjukt eller?! Sen var ja uppe en stund och gick och la mig igen kl 1 och somna som en stock och sov till morgonen när klockan ringde kl 7.. APTRÖTT!! Hur är detta möjligt?! Jag fattar fan ingenting. Är det vädret? Denna mörka gråa tråkiga värld man går runt i, kan man ju inte bli mer än deprimerad och trött av. Men man börjar ju fundera vad det är för fel. Har jag vitamin brist? Måste nog köpa nå pigg piller på apoteket om det inte blir bättre.. Suck!






Tror jag är lite stressad också fast jag egentligen inte visar nån speciell tendens till de. Men känns inom en, att man stressat för kalaset som var i helgen och nu börjar man tänka på julklappar och julpynt. Har inte ens hittat mina julgardiner och de känns ju toppen.. Inte! Och idag kom jag på att jag vill beställa en frisör tid på Frissan i Köping. Vill inte klippa mig i Västerås efter chocken när man skulle betala från förra besöket, 1700 SPÄNN! Dra åt h*vete!! Nä tacka vet jag Köping, klippte mer och färga etc etc där och då blev de 1050. Så dit vill jag igen, blev jätte nöjd förra gången.. Men i år ska jag inte köpa överflödigt med julklappar, utan de blir nån till varje person :) Om jag inte hittar nått speciellt jag vill köpa.. Brukar alltid hitta nått extra kul och köpa till ex Mamma. Hon är lätt att köpa paket till. Värre är de med pappa, vad ska man hitta på?! En tröja, fick han förra året. Strumpor, tråkigt! suck.. Får köpa nått han har användning av, hmm.. en matta kanske, men han gillar inte mattor. Enligt honom samlar dom bara damm :P haha!! Äsch får se vad de blir..


Puss / J

Lyckad helg =)

Kategori: Allmänt

Vilken lyckad helg det blev! Underbart fint dop med god smörgåstårta och det var trevligt att träffa några från släkten, inte ofta man träffas nu för tiden. Oj så mycket fina presenter Elin fick av alla, söta små halsband, mjuka gosedjur, lära sig gå vagn, kläder etc etc.. och våran fina glaslykta med gravering av hennes namn och födelsedatum, tyckte den var så fin!

Söndagen blev lite stressig, sov en timme för länge och fick stressa med städning och pajer. Men det blev jätte bra i slutänden. Fick massa fina saker av alla.. En stavmixer, en brödrost, 4 glas, en kalender, presentkort, trisslotter, biobiljett, fina blommor.. etc :) Det blev en del paket, det var jag absolut inte beredd på! Mamma som hade slagit på stort :P Typiskt morsan! Nu ska jag köpa hem rostfralla och marmelad, som ja längtat..Mumma!

Känner mig helt slut efter denna helg. Man har flängt runt överallt och fixat med allt, och inte sovit speciellt mycket på hela helgen! Så idag när man skulle upp och jobba så vaknar jag av att mobilen ringer, och det står att de är Mari.. jag fattar ingenting förns jag ser att klockan är 7.15 och jag skulle ha börjar 6.45 SUCK!!!! har inte hört mitt alarm överhuvetaget. Läskigt! Men men jag kom iväg iaf efter en 20 min, så rätt så snabb var jag. Men blir så trött på mig själv att man ska försova sig, de händer inte ofta men ibland så.. måste varit denna stressiga helg som gjort mig så trött. Så ikväll blir de sängdax tidigt och bara massa slapp i soffan.. härligt!

Blev så glad igår, det börja snöa på min födelsedag.. slask snö men ändå :) De är mys med första snön som lägger sig som en täcke.. känns varmt, fast de är kallt ..typ :P hehe!

Puss / J

Redan Torsdag..

Kategori: Allmänt

.. och snart är det helg igen! Fort tiden går..
På lördag blir det dop för lilla Elin, världens sötaste unge :) Doppresent avklarat, hoppas bara det inte är flera som köpt samma sak, blir lite tråkigt då. Dopet blir i Köpingskyrka och fika på St Olofsgården efteråt, det blir ca 70 pers som kommer.. ett rejält dop med andra ord :) Men ska bli jätte kul att träffa alla!



Världens sötaste Elin!
(bilden är från Carins FB)



På söndag fyller jag 23 ÅR HURRRAAAA för mig! :D Då blir de kalas hos mig med dom närmaste..Mamma, Pappa, Mormor, Stig och Fjunet :) Jag tänkte bjuda på pajer med grekisk sallad och knäckpaj med grädde till efterrätt! Mumma hoppas vi på att de blir, och att alla blir nöjda och glada :) Sen är de bara att ta hand om diskberget som blir :P Kul söndagkväll.. eller inte! Så blir de när man inte har någon diskmaskin.

Puss / J

Oj va fort de går..

Kategori: Allmänt

Redan Måndag, det går verkligen fort. Bara för man var ledig fredagen också så trodde man det skulle bli en lång härlig helg, men den gick exakt lika fort som en kort helg. Men för de så var den jätte trevlig. Torsdagskvällen efter jobbet så tog jag tåget mot Köping och åkte hem till mormor och kolla på Bingolotto, sen gjorde hon varma mackor med kantarellstuvning.. Mums! På fredan blev det ett besök på Åsby och ett möbelhus i hallsta med pappa, och på kvällen umgicks jag med mamma och åt god lax framför idol. Sen på lördan åkte jag och mamma till Arboga för att spendera lite pengar på Dollarstore, sen blev de en spontan utekväll på Bishop och Hantis. På söndagen sov jag som en gris = för länge! :P Mamma gick till jobbet vid 15, så jag hade en mys eftermiddag för mig själv, jag och crocodile dundee :) Sen packa för att åka mot V-ås igen! Och nu är men här.. veckan börjar om igen!

Läste nått extremt sorgligt i tidningen idag.. att Lasse Brandeby har gått bort! Jag blev helt chockad, och väldigt berörd! Han var endast 66 år gammal och dog efter en tids sjukdom. 66 år är ju ingenting, det är ju då man går i pension och då man ska leva livet fullt ut dom sista åren, bara leva och må bra! Usch vad livet är orättvist ibland..
När man läser sådana saker så börjar man verkligen tänka på folk runt om en som gått bort och hur man verkligen önskar att man fick umgås med dom en sista gång, att man gick ge dom bara en till kram, man önskar man fick säga några fina ord till och visa hur mycker dom betyder. Alla dör ju någongång men man hoppas ju att man får leva längre än till 66, man vill ju hinna uppleva barnbarn etc..
Man blir lite skärrad av att tänka på de, att det kan hända egentligen vad som helst, när som helst.. livet kan ändras på några sekunder och ibland till det tragiska! Man vill inte tänka så, men de är bara sanningen.
Alla säger man ska leva för dagen, i nuet och göra varje dag unik.. men det är inte så lätt varje dag, ibland känner man för att inte göra någonting överhuvetaget och bara ligger framför tex tven och då har man ju inte gjort sin dag speciellt unik. Tyvärr blir de ofta så för min del! Man måste verkligen ta vara på livet mer, så är de bara.. Dax för en skärpning!!


Puss / J

Fruuuulle! :-)

Kategori: Allmänt

mms_img-18236011 (MMS)

Fruuuulle! :-)

Mysfrukost med mamma <3 sen bär de av till...

Kategori: Allmänt

mms_img807473319 (MMS)

Mysfrukost med mamma <3 sen bär de av till Dollarstore!

Fika med pappa på Åsby! :-)

Kategori: Allmänt

mms_img101491747 (MMS)

Fika med pappa på Åsby! :-)

Fattar inte..

Kategori: Allmänt

Eftersom man jobbar i växeln så får man ju höra ganska mycket skit från olika personer. Och jag förstår bara inte hur man kan vara så extremt j*vla otrevlig som vissa personer är, och hur tröga människor kan vara. Jag har full förståelse för äldre människor som har svårt med tekniken nu förtiden, men dom som ringer och är runt 30-40 år och gormar och gapar om saker som inte ens är relevanta. Jag förstår inte riktigt hur man är funtad då?! Jag själv skulle aldrig kunna sitta och gapa och låta extremt otrevlig mot en person som man inte vet vem de är och som man vet sitter i en växel och försöker göra lösa saker så gott de går. ALLA människor vart dom än jobbar har regler och rutiner, men de kan inte folk förstå. Gör du hur som helst på ditt jobb själv har man lust att fråga!
Tänk, ibland kan man få ett samtal med en glad trevlig person och det kan lysa upp en hel dag.. hur svårt kan de att vara trevlig?!
Nää fy bövelen vad tråkiga pch bökiga folk kan vara!!
Det finns väl egentligen inget jobb där man kan få "slippa" allt tjat och gnap. Sitter man i kassan på Ica får man skit för en produkt, jobbar man som polis får man höra att man är en idiot och tönt eller hotat till livet tom, jobbar man som elektriker får man skit om inget fungerar osv osv osv.. på dom flesta jobb får man nog mer negativ kritik än positiv. Varför ska de alltid vara så?! Varför ska alla jämt vara så missnöjda?! Varför har Sverige blivit så negativt?! ... Suck...


Puss / J

Stressa eller inte stressa..

Kategori: Allmänt

Nu börjar jag känna mig stressad fast jag egentligen kanske inte behöver känna så. Men de känns som jag har mycket och tänka på. Det är 1½ vecka kvar, men det är bara det att jag ska till köping redan imorgon och nästa helg är jag borta.. och allt ska vara fixat tills på söndag. Jag ska baka nått till jobbet och bjuda på, storstäda lägenheten, baka och laga pajer till kalaset och sätta upp lite fina adventljusstakar och stjärnor :) Men de hinner ja väl fixa (förhoppningsvis). Fattar inte varför jag alltid ska stressa upp mig i onödan.
Men antagligen så har ja fjunet hos mig nästa helg som kan hjälpa mig med pajerna :) Glad han finns där när man behöver en extra hand! Tyvärr så tar de 4 timmar att åka hit för honom nu, så man får för de mesta klara sig själv utan den där extra hjälpande handen och den värmade kramen!

                                                                                      Fjunet och jag =P 



  Ikväll ska jag packa väskan tills imorgon och laga lite mat. Tänkte handla först också men det känns så onödigt när man åker bort imorgon. Ska bli så skönt att ha 3 dagar ledigt istället för 2. Och mamma kommer hem torsdag natt så på fredag åker ja till henne och har fredagsmys deluxe :) Ska ta med mig alla julsaker jag har i en kartong från pappa, så jag kan sätta upp lite fint sen när julen börjar närma sig. Det är så mysigt och julpynta!

Snart hemgång.. hade velat haft en myskväll med fjunet, men men får sitta själv.


Puss / J

Halva veckan avklarad..

Kategori: Allmänt

Snart är halva veckan avklarad, är nämligen ledig på fredag.. Underbart :) Mamma kommer hem ifrån Egypten på torsdag kväll tror jag, eller om de blir fredag morgon. Då ska ja vara där och välkomna henne till kylan igen.. :P Lät lite elakt kanske! De ja mena va att ja vill välkomna henne hem igen med en bamsekram :) Hon har de så skönt där nere i värmen kan ja tro, får sms då och då om hur goda drinkar dom dricker och hur fina fiskar hon tagit kort på, låter underbart!

Ikväll blir de att tvätta tror jag, om maskinen är ledig dvs! Eller så är de väl ostädat och tvätt överallt som de brukar göra efter den där tanten, suck! Blir så jävla trött .. Känner mig lite seg idag, men måste ta tag i tvätten så jag har nått att ta med mig till Köping på torsdag.

På Farsdag så fick ju pappa två trisslotter. Den ena trisslotten var en dubbellott, man får skrapa från båda sidorna och slå ihop siffrorna, 3 lika för vinst. Där fick han 3 st 500 symboler x 2.. = 1000 spänn :D De va ju extremt bra, få in lite pengar till resan... *Wiie*

Puss / J

Måndag *gäsp*

Kategori: Allmänt

Många säger jämt "Härliga måndag, nya vecka nya tag" typ.. men så känner aldrig jag, inte ofta iaf. Måndagar känns exteremt tunga, heela långa veckan kvar innan helg och ledighet. Känns som veckorna bara handlar om jobb, jag har ju ingen familj direkt att ta hand om och bry mig om när man kommer hem. Utan de är bara jag! Så därför ser jag ju extremt mycket fram emot helgerna då man får träffa vännerna eller åka till köping och träffa familjen. Visst kan de vara skönt med vecka också, när man får pyssla lite hemma i sin ensamhet och lyssna på musik men man är ju så jädrans trött jämt så man orkar ju aldrig! Det måste vara hösten och mörkret som gör en så trött, men de vill jag inte heller klaga på för jag är en mörker människa. Gillar natten mer än dagen osv.. Men snart blir de väl en aning ljusare när snön kommer, men också kallare.. *brr* Man är aldrig nöjd!

och Tack pappa för du hittade mitt pass idag, så jag slapp gå ner till polisen och fixa ett nytt..  blev såå glad!
Har nog inte riktigt fattat de än att man ska åka till USA, känns som en verklig dröm bara! Men ju mer man pratar om pass och boende och reseförsäkring etc så börjar man inse :) Tänk vilken underbar pappa jag har som bjuder mig på resan, helt otroligt jag trodde inte de va sant! Roligaste va när han sa "Bara så du vet så blir de inga julklappar och födelsedag present i år" Hehe, nää herregud.. den bästa presenten åker vi ju på i Januari :) 

Återkommer mer om USA resan senare!

Puss / J

Fars dag!

Kategori: Allmänt

Denna härliga söndag är det Farsdag! Ska inte träffa pappa idag tyvärr, men ska "hem" till Köping nästa helg så får träffa honom då :) Men har iaf skickat in honom i Magazin och skickat kort med trisslotter. Nu får vi hålla tummarna att han vinner massor av pengar tills USA resan vi ska åka på i januari.

Sådana här dagar som Farsdag så brukar jag tänka lite extra på just pappa och då känner man verkligen hur glad man är att man har en sån underbar pappa som man har. Vilken fantastisk uppväxt man haft! Han har alltid haft energi för mig, hur trött han än har varit så har de alltid funnits det där lilla extra för just mig. Han har hoppat från trampoliner när vi badat, tävlat i simning, åkt skridskor på sjöar, krypit i grottor etc etc.. mycket mycket saker som en annan pappa kanske inte orkat eller brytt sig om. De känns underbart att jag alltid kommit i första hand :)
Tack kära pappa för du är så underbar!! <3<3<3


Fredagsmys!!

Kategori: Allmänt

Oj vad skönt att de äntligen är fredag :) Som jag väntat, heela veckan lång! Har varit jobb hela veckan, så nu börjar man blir lite slö.. ska bli så j*drans skönt att få sova ut imorgon. Ingen klocka som ringer och man kan bara lika och götta sig i sängen så länge man vill :)

Ikväll blir det Fredagsmys med fjunet mitt som sitter där hemma och väntar. Först en promenix, sen hem och laga Fläskytterfilé med potatisgratäng och sallad.. Mums! :) OCH det äter vi framför IDOL såklart!
Fredagsmys på hög nivå!!

Har haft min favorit i Idol sen första början.. Amanda Fondell!! Hur underbar röst kan man ha?!
Hennes bästa framträdande enligt mig var när hon gjorde sin egen version av "Made of".. bättre än orginalet!!
Vi får se hur de går ikväll.. spännande spännande!


Puss / J


                                                                   Amanda Fondell Idol 2011

Fredags frukost! Idag ble...

Kategori: Allmänt

mms_img-90720768 (MMS)

Fredags frukost! Idag blev de mega god frulle på jobbet. Riktig start på dagen.. :-)

Varför börja blogga..

Kategori: Allmänt

Jag har varit emot att blogga förut, kändes lite överdrivet lägga ut bilder och skriva om sitt liv, vad man gör osv. Man blir så utlämnad. Men sen så tänkte jag att de kanske vore en bra sak, egentligen. En smart grej för sin egen skull. Läste nämligen om en tjej med namn Benita som började blogga för att gå ner i vikt. Hon har bloggat enda sen hon börja sin resa ca 1 år sen och nu har hon gått ner över 50 kg. Hon hade bloggen som en sporre att fortsätta. Lägga ut om maten man äter, motionen man får osv. Och där är just den sporren man behöver för man vill ju inte lägga ut inlägg om hur dåligt de går etc utan man vill ju lägga ut positiva inlägg och känna att "fan vad ja är duktig!" Så vem vet, denna blogg kanske blir en riktig hälsoblogg till sist.. Man kan ju alltid hoppas!





Puss / J

Nu ska de bli gott med lunch :-) kyckling ...

Kategori: Allmänt

mms_img68042034 (MMS)

Nu ska de bli gott med lunch :-) kyckling mozarella, sallad o Pago.. Mumma!

Trodde aldrig..

Kategori: Allmänt

Jag som aldrig trodde att ja skulle börja och blogga. Men jag tror inte jag kommer vara världens seriös första tiden iaf. Man ser dom som lägger ner hela sin själ i att blogga.. hmm, hur har dom tid?! och hur orkar dom. Jag som sitter vid datorn hela dagarna på jobbet, blir inte lika roligt då när man kommer hem.  Men lite ska man väl kunna lägga in, lite bilder och så.. Man verkar kunna MMS:a in bilderna också ifall man är ute. De är ju klockrent!
Man läser ju en heldel bloggar själv, och det tycker jag är super kul. Verkligen INTE alla bloggar, men om man känner personen blir de ju roligare.

Happ.. återkommer väl när fantasin flödar!

Puss / J

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt